Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свински жулиени с пресен лук и чесън

Свински жулиени с пресен лук и чесън

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Свински жулиени с пресен лук и чесън
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • свинско месо - 300 г
  • пресен лук - 4 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • соев сос - 2 с.л.
  • сусамово олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на жулиени, напречно на влакната.

Почистваме и нарязваме лука и чесъна на парчета под ъгъл с дължина 3 см.

Загряваме олиото и в него запържваме месото, докато побелее от всички страни и добавяме лука и чесъна.

Запържваме за 5 минути и заливаме със соевия сос. Разбъркваме и оставяме на котлона за още 5-7 минути и сервираме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: