Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Ориз на тиган»Ориз на тиган с грах и скариди

Ориз на тиган с грах и скариди

Ориз на тиган с грах и скариди
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Вкусен ориз на тиган с грах и скариди Кухнята ухае невероятно"

Необходими продукти

  • скариди - 150 грама (бланширани)
  • дългозърнест ориз - 100 г (сварен)
  • грах - 1/2 ч.ч. (замразен)
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • яйца - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и олиото и бланширайте за кратко скаридите. Извадете ги и в същата мазнина пуснете разбитото яйце.

Разбърквайте и когато се изпържи, може да го извадите.

Добавете нарязаните морков и лук, запържете ги и добавете отцедения ориз и размразения грах.

Изпържете ориза за няколко минути, посолете и добавете соевия сос.

Накрая добавете пърженото яйце и скаридите, разбъркайте.

След 1-2 минути оризът на тиган е готов.

Оризът на тиган с грах и скариди е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: