Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Скариди с масло на тиган

Скариди с масло на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Скариди с масло на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
7 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Скаридите с масло на тиган са чудесна компания за чаша бяло вино"

Необходими продукти

  • чесън - 4 стръка пресен
  • скариди - 540 г
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • лимони - 1 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • магданоз - 5 стръка
  • краве масло - 3 с.л. меко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, почистете скаридите и махнете главите им, оставяйки опашките. С главите може да се приготви рибен бульон.

Листата магданоз и чесъна нарежете на ситно, заделете малко от магданоза. Запържете другото количество заедно с чесъна в тиган, в който се сипали зехтина и мекото масло.

След 1-2 мин. прибавете скаридите, когато порозовеят, добавете бялото вино и разбъркайте до изпаряване на течността.

Скаридите в масло са много ароматни и вкусни. Добавете 1/2 лимонов сок, сол и още малко от маслото. Разбъркайте, поръсете с отделения магданоз.

Поднесете скаридите на тиган с резен лимон или лимонов сок.

Скаридите с масло на тиган са чудесна компания за чаша бяло вино.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: