Начин на приготвяне
Обелете, почистете скаридите и махнете главите им, оставяйки опашките. С главите може да се приготви рибен бульон.
Листата магданоз и чесъна нарежете на ситно, заделете малко от магданоза. Запържете другото количество заедно с чесъна в тиган, в който се сипали зехтина и мекото масло.
След 1-2 мин. прибавете скаридите, когато порозовеят, добавете бялото вино и разбъркайте до изпаряване на течността.
Скаридите в масло са много ароматни и вкусни. Добавете 1/2 лимонов сок, сол и още малко от маслото. Разбъркайте, поръсете с отделения магданоз.
Поднесете скаридите на тиган с резен лимон или лимонов сок.
Скаридите с масло на тиган са чудесна компания за чаша бяло вино.