Начин на приготвяне
Почистете добре скаридите, като премахнете главите и ги оставите с черупките.
Загрейте маслото в тиган и добавете ситно нарязания чесън. Запържете чесъна леко.
Добавете скаридите и ги полейте със зехтина. Гответе и разбърквайте внимателно скаридите на силен котлон, докато започнат да променят цвета си. В края на готвенето полейте скаридите обилно със соевия сос и гответе още 1-2 минути. Махнете тигана от котлона.
Изцедете сока на половин лимон върху скаридите и ги поръсете с пресен магданоз.
Сервирайте скаридите топли с парченца лимон за по-ароматен вкус. Приятен апетит!
Вижте също как да си направите талиатели със скариди или вкусни скариди с бяло вино и чесън.