Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Калмари туби на тиган

Калмари туби на тиган

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Калмари туби на тиган
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Каквото и бяло вино да изберете за поднасянето на тези калмари на тиган, те все така вкусни ще си останат"

Необходими продукти

  • бяло вино - 60 мл
  • калмари - 350 грама малки
  • чушки - 1 шепа малки
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 малка (суха)
  • черен пипер
  • зехтин - 25 мл + още за поръсване
  • лимони
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете зехтина в тиган и го загрейте. За кратко запържете лютото чушле (цяло) и чесъна.

Налейте половината от виното и увеличете силата на котлона.

Когато виното се изпари, добавете предварително почистените калмари, като ги оставите цели.

Запечете ги от двете страни до получаване на лек загар и веднага сипете и останалото бяло вино. Овкусете със сол и пипер.

Имайте предвид, че трябва да сте бързи, за да не загори чесънът. Гответе още 2-3 минути.

Украсете готовите калмари с лимон и поръсете със зехтин. По желание запечете малко зелени чушки и добавете към морските дарове.

Калмарите туби на тиган са много вкусни. Консумирайте топли в компанията на чаша бяло вино.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: