Картофи на тиган

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k113k
Картофи на тиган1 / 2
11/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • розмарин - 1 стрък
  • бульон - 450 мл от пилешки кокали
  • чесън - 2 стръка пресен
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пресните картофи и ги подредете един до друг в голям тиган с незалепващо покритие.

Залейте с топлия бульон и добавете розмарина, маслото, зехтина, сол и малко млян черен пипер по желание.

Сложете да заври на силен огън, след което намалете, похлупете и оставете да ври за 15-20 минути.

Щом картофите омекнат и бульонът се редуцира, снемете от котлона и притиснете леко картофите, за да се напукат леко.

Върнете на котлона да ври до изпаряване на цялата течност. Оставете леко да се запържат отдолу, обърнете и запържете за още 5 минути.

Поднесете, поръсени с накълцан пресен чесън или див лук.

Рейтинг

4.3
54
41
30
21
10
Дай твоята оценка: