Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Задушени картофи»Задушени картофи с шунка на тиган

Задушени картофи с шунка на тиган

Задушени картофи с шунка на тиган1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Лесни аламинути за изгладнели лакомници, които искат само най-доброто"

Необходими продукти

  • шунка - 200 г
  • картофи - 500 г
  • лук - 1 глава, кромид
  • лук - 2 стръкчета пресен
  • ябълки - 3 бр. кисели
  • мляко - 1 ч.ч. прясно
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - 500 мл зеленчуков, може и от кубче
  • магданоз - 1/2 връзка
  • ким - на вкус или дафинов лист
  • индийско орехче - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите сварете ги в подсолена вода с ким или дафинов лист и ги нарежете на колелца, а после на половинки.

В дълбок тиган сгорещете олиото, задушете в него нарязаните стар лук и пресен лук, залейте с бульона и варете 15 мин.

Прибавете нарязаните на едри парчета ябълки, наситнената шунка и подправете с черен пипер, настъргано индийско орехче и сол.

Разбъркайте задушените картофи с прясното мляко, задушете около 5 мин. и сервирайте ястието, поръсено със ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: