Начин на приготвяне
Измийте пържолите, подсушете ги, натрийте ги със сол и черен пипер, оставете ги да престоят 10 мин., след което ги изпържете в 3 с.л. сгорещено олио по 2 мин. от всяка страна, извадете ги и ги сложете на топло място.
Долейте останалото олио в тигана, запържете в него ситно нарязаните лук и чесън и оформения на кубчета бекон за 2-3 мин. при непрекъснато бъркане, прибавете разполовените почистени гъби и гответе още 6-7 мин. на умерен огън.
Разбърквайте сместа от време на време, добавете ситно нарязания магданоз, мащерката и сметаната, овкусете със сол и черен пипер, върнете телешките пържоли в гъбения сос, похлупете тигана, след 5 мин. свалете ястието от огъня и го поднесете.