Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли със сос на тиган

Телешки пържоли със сос на тиган

Телешки пържоли със сос на тиган1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Има много начини за приготвяне на перфектните телешки пържоли, но ние ви препоръчваме тази - изпитана и лесна"

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг пържоли от бонфиле
  • лук - 5 - 6 глави, кромид
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • домати - 3 - 4 средно големи
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете олиото в тигана и изпържете от двете страни до зачервяване начуканите и поръсени със сол и черен пипер пържоли.

Добавете почистения и нарязан на едро лук, продължете пърженето и щом лукът се зачерви и омекне, извадете пържолите.

Наръсете лука с брашното и след като то се позачерви, сипете сока от доматите и счукания чесън.

Когато сосът се сгъсти, залейте с него пържолите, които сте подредили в подходяща чиния.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: