Начин на приготвяне
Изберете свежо и младо парче телешко месо. Ако използвате от по-старо животни, не е лоша идея да го сварите за 30 минути в тенджера под налягане или докато омекне.
Нарежете месото на късове и го запържете равномерно в олиото, след което добавете накълцания кромид лук.
След като омекне, добавете доматеното пюре, изчакайте да се позапържи и добавете брашното към таскебапа.
След 1-2 минути сипете червения пипер и залейте с горещия бульон от варенето на месото.
Добавете сол на вкус, кимион и черен пипер.
Оставете да къкри до готовност телешкият кебап.
Поднесете телешкия таскебап с накълцан пресен магданоз и гарнитура от ориз със зеленчуци.
Ако често готвите телешко, препоръчваме също да опитате нашите рецепти за винен кебап и телешко особуко - все рецепти, които очароват с вкуса си.
Коментари