Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кебап»Свински тас кебап с доматено пюре

Свински тас кебап с доматено пюре

yoanayoana
Новак
1211
Свински тас кебап с доматено пюре1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Класика в чиния - свински тас кебап с гарнитура от варен ориз"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 килограм
  • лук - 3 - 4 глави
  • олио - 0.5 ч.ч.
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • ориз - 0.5 ч.ч.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на малки хапки свинското месо и го запържете заедно с наситнения лук в загрятото олио.

Когато месото и лукът променят цвета си, прибавете постепенно брашното, доматеното пюре и червения пипер.

Разбъркайте за кракто и разредете с топла вода. Посолете и гответе кебапа до омеването на месото.

Накрая овкусете с бахара и черния пипер.

Междувременно сварете ориза.

Поднесете свинското с топка варен ориз.

Свинският тас кебап с доматено пюре е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: