Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Тас кебап с телешко месо

Тас кебап с телешко месо

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Тас кебап с телешко месо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Усещате ли аромата на крехко телешко месо в богат сос?"

Необходими продукти

  • телешко месо - шол 800 г
  • домати - 800 г
  • червено вино - 100 мл
  • дафинов лист - 1 лист
  • сол
  • захар
  • черен пипер
  • олио - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се нарязва на правоъгълни парчета. Слагат се в тенджера под налягане. Добавя се червеното вино, брашното разбито добре в доматите, дафиновия лист, зърна черен пипер, сол на вкус, щипка захар, олиото.

Налива се вода 4 пръста над продуктите. Вари се на силен огън за 10 минути, след което на умерен, за още 40 минути.

Сервира се с подходяща гарнитура.

Рейтинг

4.2
55
48
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

кики
кики
чудесно е!
23.02.2013 18:19
3