Начин на приготвяне
Телешкото месо нарязваме на парчета. В дълбока тенджера поставяме олиото и оставяме да се загрее. Прибавяме месото и запържваме. Вадим и поставяме в гювеч.
Нарязваме си лука на ситно и в същата мазнина запържваме. Нарязваме морковите на колелца. Прибавяме ги към лука, както и смлените домати, червения пипер, доматено пюре, грах и захарта.
Оставяме така всичко да се задуши. След като е готово, добавяме и телешкото.
Заливаме ястието с водата. Посоляваме, прибавяме и подправките, похлупваме и поставяме във фурната.
След час и половина вадим гювеча и прибавяме измитите и обелени картофи.
Връщаме във фурната до готовност.
След това сервираме, като поръсваме нашето телешко задушено в глинен съд със ситно нарязания магданоз.