Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Боб със свинско в глинен съд

Боб със свинско в глинен съд

ЗориЗори
Новак
1715465k
Боб със свинско в глинен съд
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
6
"Насладете се на страхотния вкус на този традиционен боб със свинско"

Необходими продукти

  • боб - 500 грама
  • чушки - 2 бр. червени
  • свинско месо - 800 грама рагу
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 2 бр. на кубчета
  • лук - 2 бр.
  • домати - 150 мл от консерва
  • олио - 50 мл
  • черен пипер - 1 щипка
  • къри - 1 щипка
  • сушени чушки - 3 бр.
  • люти чушки - 3 бр. (по желание)
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • зелен лук - 2 стръка
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накиснете боба от предишната вечер. На следващия ден изсипете водата и го залейте с чиста, сложете да се вари около 40-60 минути.

Изсипете водата и прехвърлете сварения боб в гювеч. Добавете наситнените чушки, домати, лук и. чесън, морковите и олиото. Овкусете с подправките и разбъркайте добре.

Върху боба наредете рагуто. Налейте топла вода, която да покрива продуктите и добавете 2-3 натрошени сухи чушки.

Сложете капака и пъхнете гювеча в студена фурна. Включете и загрейте до 180 градуса. Печете боба около 120 минути.

Размийте брашното с червения пипер и малко топла вода. Малко преди гювечът да е напълно готов, извадете и сместа към боба, за да може да се сгъсти.

Поръсете с нарязани пера от зелен лук и ако желаете, може да добавите нарязани люти чушки.

Изключете фурната и оставете боба вътре за още половин час.

Бобът със свинско в глинен съд е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Месото забрави
13.11.2021 10:19