Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Чомлек»Чомлек с пилешко в глинен съд

Чомлек с пилешко в глинен съд

Чомлек с пилешко в глинен съд
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Добър апетит с приготвения по тази рецепта и в глинен съд страхотен чомлек с пилешко"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 килограма
  • картофи - 800 грама
  • дафинов лист - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 2
  • чушки - 2 бр. печени
  • сол
  • олио - 6 с.л.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • червено вино - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на едро лука, моркова и картофите. Прехвърлете зеленчуците в глинен гювеч и добавете печените чушки. Поръсете с олио и червен пипер.

Нарежете пилешкото на порции и го овкусете със сол. Наредете го между зеленчуците в гювеча.

Добавете подправките - черен пипер, дафинов лист и целите зърна бахар. Добавете главата чесън, като е разрязана на две равни части.

Налейте червеното вино и чаша вода. Похлупете капака и го сложете в студена фурна.

През първите 30 минути гответе чомлека на 220 градуса, след което намалете на 180.

Печете още 90 минути или до пълна готовност на месото.

Чомлекът с пилешко в глинен съд е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: