Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Бутчета с гъби и сметана в глинен съд

Бутчета с гъби и сметана в глинен съд

Бутчета с гъби и сметана в глинен съд
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Уникално вкусно пиленце с гъбки и ароматен сметанов сос"

Необходими продукти

  • гъби - 250 грама
  • пилешки бутчета - 6 броя
  • готварска сметана - 150 мл
  • универсална подравка - 1 пакетче (микс за пилешко месо)
  • масло - 50 грама
  • олио - 3 с.л.
  • магданоз
  • пармезан
  • бял пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сипете маслото с олиото в гювеча.

Натрийте бутчетата с бял пипер и сол, сложете ги в съда.

Добавете нарязаните гъби.

Разтворете универсалната подправка, като спазвате указанията на пакета. Добавет към него сметаната, разбъркайте и залейте бутчетата с гъбите.

Сложете капака и пъхнете съда в студена фурна. Загрейте на 180 градуса и печете около час.

Накрая извадете и поръсете с пармезан, запечете за кратко, за да се получи апетитна коричка.

Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте тази пилешка вкусотия.

Бутчетата с гъби и сметана в глинен съд са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: