Начин на приготвяне
Запържваме леко цялото месо в мазнината. Изваждаме задушеното телешко месо и в същата мазнина задушаваме дребно нарязаните морков, целина и кромид лук, като доливаме малко вода. Когато полуомекнат, прибавяме разреденото доматено пюре, червения пипер и виното.
Задушаваме зеленчуците, докато останат на мазнина, след което ги разреждаме с гореща вода. Връщаме месото в съда (нарязано), прибавяме скилидките чесън, нарязаните картофи, дафиновия лист, едро смления черен пипер и бахара. Посоляваме ястието и го задушаваме до омекване на месото.
Прибавяме размитото във вода брашно. След десетина минути пускаме кравето масло и отстраняваме съда от огъня.
Поднасяме готовото задушено телешко месо с вкусен сос, като в чиниите слагаме сочни хапки телешко месо и ги заливаме сос от задушени зеленчуци.