Задушено телешко с бира

Задушено телешко с бира1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешко месо - 800 г бонфиле
  • пушени гърди - 50 г
  • бира - 1/2 бутилка
  • лук - 1 глава, кромид
  • моркови - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натъркайте месото с пушените гърди, а след това ги сложете върху него.

Свийте го на руло, завържете го със здрав конец и го наръсете от всички страни със сол и черен пипер.

Сгорещете в по-дълбок съд олиото и изпържете месото отвсякъде.

Прибавете бирата, ситно нарязания лук, дафиновия лист и настъргания морков, захлупете съда и оставете месото да се задуши.

След като стане готово, го извадете и го сложете в голяма чиния. Нарежете го на късове и го залейте го с получения сос.

Поднесете телешкото варено топло.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: