Начин на приготвяне
Нарязваме месото на късчета и го задушаваме за кратко в тенджера със сгорещеното олио.
Внимателно вадим месото, което леко е омекнало и е променило цвета си.
В същата мазнина задушаваме нарязаните на дребно лук, моркови и целина.
Връщаме месото и прибавяме червения пипер, разбъркваме.
Добавяме и зеления фасул и заливаме с гореща вода, колкото да покрие с три пръста. (Ако искате да има повече бульон, добавете повече вода).
Оставяме ястието под капак на тих огън за 30-40 мин.
После добавяме доматите, накълцания чесън, дафиновия лист, бахара, захарта, сол и черен пипер на вкус.
Оставяме на котлона за още 20-30 мин без капак.
Прибавяме наситнените копър и магданоз, разбъркваме и вадим дафиновия лист.