Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко със зелен фасул

Телешко със зелен фасул

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Телешко със зелен фасул
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • телешко месо - 400 г
  • зелен фасул - 800 г, замразен
  • лук - 2 глава
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • домати - 3 с.л. от буркан
  • чесън - 3 скилидки
  • копър - 1 с.л., наситнен
  • магданоз - 1 с.л., наситнен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 40 мл
  • дафинов лист - 1/2
  • бахар - 2 зърна
  • захар - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на късчета и го задушаваме за кратко в тенджера със сгорещеното олио.

Внимателно вадим месото, което леко е омекнало и е променило цвета си.

В същата мазнина задушаваме нарязаните на дребно лук, моркови и целина.

Връщаме месото и прибавяме червения пипер, разбъркваме.

Добавяме и зеления фасул и заливаме с гореща вода, колкото да покрие с три пръста. (Ако искате да има повече бульон, добавете повече вода).

Оставяме ястието под капак на тих огън за 30-40 мин.

После добавяме доматите, накълцания чесън, дафиновия лист, бахара, захарта, сол и черен пипер на вкус.

Оставяме на котлона за още 20-30 мин без капак.

Прибавяме наситнените копър и магданоз, разбъркваме и вадим дафиновия лист.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: