Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Варен Зелен Фасул

Варен Зелен Фасул

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893353
Варен Зелен Фасул1 / 2
25/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1 кг, млад
  • домати - 3 - 4 бр.
  • краве масло - 40 г
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • магданоз
  • чесън - 2 - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният и нарязан фасул се вари в малко гореща вода до полусваряване.

Прибавят се нарязаните на ренде настъргани домати, размитото в 1 чаена чаша студена вода брашно и сол на вкус.

Ястието се кипва и остава да къкри на тих огън до омекването на фасула.

Разбърква се с маслото, наръсва се с ситно нарязан магданоз и стрит със сол чесън и се поднася. Отделно се добавя кисело мляко.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: