Начин на приготвяне
Обелете картофите, нарежете ги на кръгове, сварете ги добре и ги пюрирайте. Запържете полученото пюре в 4 с.л. масло, разредете го с прясното мляко, посолете, поръсете с черен пипер и го оставете да ври, докато се посгъсти.
Свалете пюрето и леко го охладете. При непрекъснато разбъркване добавете трите жълтъка. Изсипете пюрето в намазнена тава и сложете да се изпече, като поръсите с малко кашкавал и разпределите малки кубченца масло.
Гъбите почистете, нарежете на филийки и ги сложете да се задушват в 100 мл мазнина, където преди тях сте задушили накълцания лук. Добавете чесъна, сол, черен пипер на вкус.
Задушете гъбите до готовност, като доливате от време на време по малко вода. Щом са готови, махнете от котлона, объркайте ги веднага с магданоза и прясно изцедения лимонов сок.
От готовото пюре гребвайте с лъжица и поднесете картофените топките с пържолите и гъбите с подправки.