Начин на приготвяне
Сипете вода в тенджера и сложете на котлона да заври. Сипете ориза и малко сол и щом заври отново, отмерете 12-15 минути.
През това време изрежете кората и бялата ципа на грейпфрутите. Дръжте ги над купа, за да събирате сока им, докато ги режете на парчета.
Накълцайте на ситно джинджифила и го прибавете към грейпфрута заедно със сиропа.
Загрейте голям тиган на котлона.
Махнете тлъстините от месото (ако има такива). Без мазнина запечете пържолките по около 2 минути от всяка страна. Ако има сок от пърженето в тигана, го излейте.
Добавете сместа с грейпфрутите и щом заври, дръжте още 1 минута. Овкусете с черен пипер. Сервирайте пържолите с нарязания кресон и ориза.