Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Грейпфрут с ягоди във вино

Грейпфрут с ягоди във вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Грейпфрут с ягоди във вино1 / 2
22/10/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • грейпфрут - 5 бр.
  • ягоди - 400 г
  • бяло вино - 280 мл Мускат
  • захар - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете 4 от грепфрутите, а от 5-тия изстискайте сока. Сипете виното с половината от захарта в малка тенджерка и оставете да се редуцира наполовина.

Добавете нарязаните грейпфрути и поширайте за 1 минута, след това ги извадете с дървена лъжица и ги поръсете със сока от грейпфрута.

Пасирайте ягодите с оставащата захар и получената паста се разпределя в чиния, отгоре се нареждат парчетата грейпфрут и се сервира със соса, но в отделна купичка.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: