Начин на приготвяне
Направете захарния сироп, като сложите тенджера с водата и захарта на котлона. Изчакайте да заври и отстранете. Добавете лимоновия сок и заделете.
В друга тенджера сложете водата, захарта, солта и кравето масло. Когато заври, махнете от котлона.
Добавете брашното и разбъркайте с дървена лъжица до еднородна, лепкава смес. Добавете яйцата едно по едно без да спирате да бъркате. Сложете гриса и нишестето.
Отново разбъркайте. Напълнете шприц и шприцовайте толумбичките в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние.
Загрейте фурната на 170 градуса и печете около 30-40 минути. Извадете и охладете.
Потопете в захарния сироп и подредете в подходяща чиния. Поръсете със смлени орехи пекан и сервирайте.
Печените толумбички са готови.