Начин на приготвяне
Приготвяме парено тесто като в гореща вода пускаме 50 г масло и след като водата уври, добавяме брашното на 1 път и бъркаме енергично, докато се образува тесто, което да не лепи по стените на съда.
Оставяме да изстине.
След като е изстинало, добавяме яйцата едно по едно, като след всяка омесваме, докато се смесят напълно. Добавяме останалите съставки и отново омесваме, докато се смесят добре.
Шприцоваме толумбичките в сгорещено олио.
Захарен сироп за тях приготвяме, като водата със захар заври и започне да се сгъсти. Преди да се смъкне от котлона, се добавя и портокаловия сок.
Готовите толумбички трябва да се пускат в горещ сироп и се оставят за 10 секунди, след което се местят в друг съд.