Начин на приготвяне
Портокалите се измиват много добре със сапун и гореща вода, колкото можете да издържите, за да паднат всички препарати.
С нож отрежете горната и долната част на портокала, след това изрязвате корите около портокала.
Ще използваме само тях, а с вътрешността на портокалите може да си направите вкусен портокалов фреш.
Не трябва да има портокал от месестата част. Продължаваме с нарязването на ситни квадратчета. В измит и подсушен буркан започваме да редим ред портокалови корички, ред бяла кристална захар.
Когато стигнем до гърлото на буркана, притискаме с лъжица надолу, за да отстраним излишния въздух и допълваме. Буркана завършваме със захар и затваряме капачката. Съхраняваме в хладилник така приготвените захаросани портокалови корички.
Използваме ги за замесване на любими великденски козунаци и други сладкиши..