Начин на приготвяне
Портокалите и лимоните се измиват много добре с гореща вода и четка и се подсушават.
С белачка за картофи се обелва кората им, но само до бялата част, защото тя горчи.
След това коричките се нарязват с остър нож на ситно.
В сух буркан слагаме 1 с.л. захар, върху нея 2 с.л. от коричките, покриваме ги с 1 с.л. захар и продължаваме така до изчерпване на продуктите, но най-отгоре покриваме със захар. Затваряме бурканчето с капачка и съхраняваме в хладилник.
И понеже захарта в случая се явява като консервант, така приготвени коричките могат да издържат в хладилник дори повече от година.
Аз използвам захаросани портокалови и лимонови кори за ароматизиране на различни сладкиши например козунаци и козуначени сладкиши.