Ezine.bg»Рецепти»Сладка»Захаросани портокалови и лимонови кори

Захаросани портокалови и лимонови кори

Захаросани портокалови и лимонови кори
Снимка: станимира караджова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • портокали - 5 бр.
  • лимони - 5 бр.
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Портокалите и лимоните се измиват много добре с гореща вода и четка и се подсушават.

С белачка за картофи се обелва кората им, но само до бялата част, защото тя горчи.

След това коричките се нарязват с остър нож на ситно.

В сух буркан слагаме 1 с.л. захар, върху нея 2 с.л. от коричките, покриваме ги с 1 с.л. захар и продължаваме така до изчерпване на продуктите, но най-отгоре покриваме със захар. Затваряме бурканчето с капачка и съхраняваме в хладилник.

И понеже захарта в случая се явява като консервант, така приготвени коричките могат да издържат в хладилник дори повече от година.

Аз използвам захаросани портокалови и лимонови кори за ароматизиране на различни сладкиши например козунаци и козуначени сладкиши.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: