Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Захаросани сини сливи

Захаросани сини сливи

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Захаросани сини сливи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
400 мин.
Общо
415 мин.
Порции
15
"А когато не ви се меси или пече, винаги може да приговите този супер вкусен десерт от сини сливи"

Необходими продукти

  • сини сливи - 1 кг
  • захар - 1 кг
  • вода - 2 ч.ч.
  • пудра захар - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се захарен сироп, като захарта и водата се оставят да заврят на бавен огън и след като кипнат, се оставят да се варят 10 минути.

Сливите се разрязват на половинки, костилките се махат и плодовете се пускат в захарния сироп.

Варят се 15 минути на бавен огън и се свалят от котлона. Оставят се да се охладят за 4 часа и се връщат на котлона.

Варят се отново 15 минути на бавен огън и отново се оставят да се охладят за 4 часа. Процедурата се повтаря за трети път и след това сливите се отцеждат в гевгир.

Плодовете се редят на скара, сложена върху тава, и се пекат 5 часа на фурна на 70 градуса.

Вадят се, оставят се да се охладят, овалват се в пудра захар и се съхраняват в добре затварящи се съдове.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: