Сладкиш със сини сливи

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Сладкиш със сини сливи
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
05/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Чуден сладкиш със сини сливи - време е да го пробвате"

Необходими Продукти

  • краве масло - 125 г
  • захар - 120 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 10 г
  • лимони - 1 бр. кората, настъргана
  • ванилова есенция - 1 ч.л.
  • сини сливи - 400 г
  • захар - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Страхотен сладкиш със сини сливи за близки и гости!

В купа се разбиват омекналото масло и захарта на пухкав крем. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Един по един към разбитото масло се прибавят жълтъците, като разбиването не се прекъсва. Прибавят се настърганата лимонова кора и ваниловият екстракт.

Брашното се пресява и заедно с бакпулвера на порции се прибавя към останалите продукти. Белтъците се разбиват с щипка сол на твърд сняг, след което се добавят на няколко порции към приготвената смес.

Разбърква се бавно с помощта на шпатула до еднородна консистенция. Сместа се прехвърля в намазнена и набрашнена тавичка.

Сините сливи се почистват от костилки и нарязват на полумесеци, поръсват със захар и канела. Плодовете се объркват и набождат в тестото.

Плодовият сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.

Готовността му се проверява с клечка. Забодена в него тя трябва да излезе суха.

Готовият сладкиш със сини сливи се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: