Начин на приготвяне
За козуначеното тесто върху пресятото брашно сложете захарта, нарязаното масло и подправките. Добавете и предварително разтворената в хладкото мляко с щипка захар мая. Замесете гладко тесто, оформете го на топка, сложете го в набрашнена купа и оставете да втаса на хладно - на 8-10 градуса, за 1 нощ. След това се премесва още веднъж и го разпределете в намазнена тава, като направите ръб по периферията.
Почистените и разполовени сливи разполовете още веднъж надлъж и ги подредете отгоре като люспи. Поръсете с кристална захар, по желание с малко канела и сложете сладкиша да се изпече в умерено загряна фурна за 35 минути. Изпечения сладкиш веднага намажете с масло и поръсете с пудра захар.
По желание преди печенето може да го поръсите с малко настъргано тесто.
Коментари