Начин на приготвяне
Всички продукти е добре да са със стайна температура.
Разтопете шоколада на водна баня или в микровълнова фурна за 30 секунди и го оставете да се охлади.
Настържете на фино ренде кората на 1/2 портокал.
Разбийте с миксер яйцата и захарта на високи обороти, докато сместа увеличи обема си и захарта се стопи.
След това прибавете олиото, прясното мляко и разтопения шоколад като разбърквате добре след всеки добавен продукт.
Пресейте брашното, какаото и бакпулвера.
Започнете да добавяте на части от сухата смес, разбърквайки с шпатула.
Накрая прибавете фино настъргана кора на портокала и есенцията.
Прехвърлете готовата кексовата смес в правоъгълна форма за печене, която предварително сте намазнили.
Отгоре поръсете със филиран бадем.
Печете шоколадовия кекс на 170 градуса с вентилатор за около 40 минути до суха клечка.
След изпичане оставете за 10 минути във формата и после охладете върху решетка.
Получи се много сочен и ароматен шоколадов сладкиш, който ви препоръчвам да опитате.
Да ви е сладко с този сочен шоколадов кекс с портокалови корички!