Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Карамелизирани свински пържоли

Карамелизирани свински пържоли

Карамелизирани свински пържоли
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Знаем, че обичате да похапвате пържоли, но опитвали ли сте карамелизирани пържоли - уникално вкусни са"

Необходими продукти

  • свински врат - 6 пържоли с кост
  • сол
  • За маринатата
  • чесън - 3 скилидки
  • кафява захар - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • кетчуп - 4 с.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя маринатата, в която ще се овкусят пържолите.

В купа се счукват скилидките чесън с малко сол, докато станат на каша.

Прибавят се захарта, сосът Уорчестър, кетчупът, соевият сос, зехтинът и ябълковият оцет. Всички съставки се разбъркват добре. Пържолите се поръсват със сол и се намазват от двете страни с маринатата.

Престояват така поне 3-4 часа, след което се нареждат в тава.

Пекат се във фурна на 200 градуса, като по време на готвенето се обръщат да се запекат и от другата страна.

Пържолите се пекат докато месото се карамелизира и придобие златисто кафяв цвят.

Гарнират се с печени или варени картофи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: