Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Карамелизирани свински пържоли на фурна

Карамелизирани свински пържоли на фурна

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2219619264
Карамелизирани свински пържоли на фурна
Снимка: Анонимен
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
5
"Поднасяме карамелизирани свински пържоли на фурна гарнирани с печен лук и салата по избор. Бон Апети!"

Необходими продукти

  • свински пържоли с кост - 5 бр.
  • марината
  • кетчуп - 10 мл
  • соев сос - 40 мл
  • сос уочестър - 15 мл
  • ябълков оцет - 15 мл
  • зехтин - 40 мл.
  • чесън - 2 сkилидки, пресовани
  • кафява захар - 20г
  • сол - няколко щипки
  • сланина - няколко парчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме съставките за маринатата, намазваме с тях пържолите, като лекичко ги начукваме през фолио, за да поемат съставките.

Прехвърляме ги в купа, покриваме ги с фолио и ги оставяме в хладилник за няколко часа.

След това ги запечатваме на грил тиган за няколко минутки от двете страни, като с тях изпичаме парченцата сланина, нарязаните на шайби глави лук и печурки.

Прехвърляме всичко в тава, като първо редим лука, отгоре гъбите и накрая грилнатите пържоли.

Завиваме с фолио и печем в средата на предварително загрята на 200 °C фурна до приятен загар.

Поднасяме карамелизирани свински пържоли на фурна, гарнирани с печен лук и салата по избор.

Бон Апети!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: