Начин на приготвяне
Вземете пържолите, овкусете ги със сол и черен пипер и ги полейте с ракията. Оставете да престоят под капак за половин-един час. След това загрейте мазнина в тиган и запържете пържолите леко от двете страни.
Прехвърлете ги с мазнината (ако е много, излейте част) в тава, покрийте я с фолио и сложете да се изпекат до омекване на месото. По желание може да ги полеете с чаша бяло или червено вино преди да покриете с фолиото.
За белия сос запържете брашното в разтопеното масло и го разредете с бульона и оцета. За предпочитане е да не е от кубче. Оставете соса да поври за 10-тина минути, като разбърквате.
Свалете от котлона и го разбъркайте с натрошените или настъргани сварени яйца и кисели краставички по желание, но може и без тях. Прибавете сол и черен пипер на вкус.
Поднесете пържолите в отделни чинии, полети със соса.