Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби и маслен сос

Свински пържоли с гъби и маслен сос

Свински пържоли с гъби и маслен сос
Снимка: Албена Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Вкусотия и половина са тези свински пържоли с гъби и маслен сос"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • краве масло - 50 г
  • гъби - 300 г пачи крак
  • червен пипер - зрънца
  • кимион
  • вода
  • къри - 5 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 3 бр.
  • олио
  • сол
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформете и нарежете месото на пържоли. Оваляйте ги в брашно и ги изпържете до полуготовност в подходящ съд.

Измийте гъбите. Начупете ги с ръце, ако са по-едри. Дребните може да оставите.

Наредете свинските пържоли в тава. Отгоре сложете нарязани на филийки морков и лук. Сипете и гъбите.

Овкусете в подправките, добавете маслото и вода.

Печете пържолите, докато станат готови.

Свинските пържоли с гъби и маслен сос сервирайте топли с гарнитура по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: