Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли задушени с гъби

Свински пържоли задушени с гъби

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Свински пържоли задушени с гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свински пържоли - 1 кг
  • гъби - 500 гр
  • лимон - сока от 1 бр.
  • сухо бяло вино - 200 мл
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • олио - 50 мл.
  • брашно - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме си свинските пържоли , леко посоляваме и добавяме черния пипер на вкус.

Заливаме със сока на лимона и оставяме да постоят поне половин час в хладилник, но ако имате достатъчно време по-добре е повече.

Нареждаме пържолите в тавата която предварително сме намазали с олио.

Почистваме си гъбите, нарязваме ги на едро, посоляваме добавяме виното, брашното, бульона който предварително сме разтворели в гореща вода и заливаме пържолите.

Завиваме с фолио и поставяме в предварително нагрята на 180 градуса фурна като печем около 40 минути,

Ако искаме да запечем пържолите, премахваме фолиото и оставяме да се запекат .

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: