Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби и праз

Свински пържоли с гъби и праз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Свински пържоли с гъби и праз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • свински пържоли - 3 - 4 бр. вратни
  • гъби - 500 г пресни
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • праз - 3 - 4 стръка
  • индийско орехче - 1/2 бр.
  • кимион - смлян
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете с олио и загрейте сача, изпечете в него предварително начуканите и овкусени с пипер сол пържоли. Обръщайте ги от време на врме.

Щом станат готови ги извадете от сача, капнете малко олио в него и сложете нарязаните гъби и праз.

Гответе до тяхното омекване и ги овкусете със сол, индийско орехче, черен пипер и кимион.

Върнете пържолите в сача, залейте всичко с доматения сок и разбъркайте внимателно. Гответе докато ястието остане на мазнина.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: