Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с топено сирене и гъби

Свински пържоли с топено сирене и гъби

Свински пържоли с топено сирене и гъби
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Поднесете свинските пържоли с картофена гарнитура или друга по избор"

Необходими продукти

  • домати - 1 бр. голям
  • свински карета - 600 г
  • лук - 1 глава
  • бяло вино - 200 мл
  • топено сирене - 150 г
  • гъби - 250 г
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички подправки в купа и натъркайте свинското месо с тях. Прехвърлете ги в тавичка или друг съд и сипете бялото вино.

Почистете и нарежете гъбите. Накълцайте и почистете домата и лука.

Подредете свинските карета в тавата, в която ще ги печене. Между тях наредете лука, гъбите и доматите.

Добавете бялото вино и топеното сирене върху месото. Затворете с капак или с фолио.

Печете пържолите за 40 мин. на 180 градуса.

Поднесете свинските пържоли с топено сирене и гъби с картофена гарнитура или друга по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: