Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с топено сирене

Свински пържоли с топено сирене

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Свински пържоли с топено сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Не можем да скрием, че това е една от любимите ни комбинации - свински пържоли, топено сирене и вкусен сос към тях, истински разкош"

Необходими продукти

  • свински пържоли - 6 бр. котлет или врат
  • сол
  • за соса
  • лук - 1 глава кромид
  • прясно мляко - 300 мл
  • топено сирене - 6 парченца триъгълни
  • бульон - 1 кубче телешки
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се начукват с чукче, посоляват се от двете страни и се слагат на дъното на тавичка за печена.

Настъргваме лука и прецеждаме сока му през марля. Трябват ни около 2-3 с.л. Прясното мляко се затопля.

Поръсва се с натрошеното кубче телешки бульон и се разбърква добре. При тях се добавят парченцата топено сирене, лучения сос и брашното и всичко се разбърква до получаването на гладък сос.

С така полученият ароматен сос се заливат свинските пържоли и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: