Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли в гювеч с топено сирене и гъби

Пържоли в гювеч с топено сирене и гъби

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k2k3
Пържоли в гювеч с топено сирене и гъби
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
19/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Пържоли в гювеч с топено сирене и гъби - направо ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • вратни пържоли - 6 бр. свински
  • сол
  • черен пипер - 1 к.л смлян
  • чесън на прах - 1 к.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • кимион - 1 ч.л.
  • гъби - 300 г
  • топено сирене - 100 г
  • бира - 100 мл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските вратни пържоли се начукват леко, посоляват се и се овкусяват със смлян черен пипер, чесън на прах, сух ригани кимион, след което се оставят в хладилника да престоят минимум два два-три часа.

Колкото по-дълго стоят, толкова по-добре месото ще поеме ароматите.

Гъбите се почистват и нарязват на филийки.

Дъното на глинен гювеч се намазнява и вътре се нареждат овкусените пържоли, върху тях гъбите и парченца топено сирене.

Отново се нареждат пържоли, гъби, топено сирене.

В гювеча се налива малко бира, похлупва се и се слага в студена фурна.

Пържолите се пекат за половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 170 и се оставят гювечът с месо и гъби за още около час.

Готовите пържоли в гювеч с топено сирене и гъби се сервират с гарнитура по желание.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: