Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета с гъби и топено сирене

Гювечета с гъби и топено сирене

Гювечета с гъби и топено сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Хапваме вкусни гювечета с гъби и топено сирене, защото нашето си е най-хубаво"

Необходими продукти

  • гъби - 6 бр. стерилизирани
  • пилешко филе - 150 г пушени
  • топено сирене - 100 г
  • кисели краставички - 6 бр.
  • домати - 1 бр.
  • черен пипер - 2 щипки, млян
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 2 щипки
  • моцарела - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме гъбите, пилешкото филе, киселите краставички и топеното сирене на парченца. Поръсваме с черен пипер и объркваме.

Намазваме 2 гювечета отвътре с масло и разпределяме нарязаните продукти по равно в тях.

Нарязваме домата на шайби и поставяме по 1 шайба във всяко гювече. Отгоре поставяме 1-2 кръгчета моцарела, посоляваме и поръсваме с червен пипер.

Затваряме капачетата и запичаме гювечетата за 15 минути на 200 градуса.

Махаме капачетата, чукваме по едно яйце и печем още 10 минути до зачервяване нашите гювечета с гъби и топено сирене.

Сервираме веднага.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: