Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печени свински пържоли със сметана и гъби

Печени свински пържоли със сметана и гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Печени свински пържоли със сметана и гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Друго си е свинските пържолки да бъдат приготвени със сметана и гъбки"

Необходими продукти

  • сметана - 200 г готварска
  • свинско месо - 600 г от бут, врат или рибица
  • краве масло - 15 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 185 г печурки
  • гъбен бульон - 150 мл
  • зехтин - 6 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • мащерка - 1 клонка
  • бренди - 3 капачки тъмно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на по-големи парчета и се запечатва в голям тиган на силен огън.

Свинските пържоли се изваждат и в същия съд се сипва зехтинът и нарязаният на ситно лук.

Запържва се за няколко минути и след това при него се слагат нарязаните на парченца гъби и маслото.

Готвят се за няколко минути и се налива американското бренди.

След няколко минути се сипва сметаната и се бърка още 3-4 минути.

Прибавя се свинското и мащерката.

Тиганът се завива с алуминиево фолио, затваря се с капак и се слага да се пече на 200 °C за около 30 минути.

Печеното свинско се гарнира със зелена салата.

Опитайте и вие тези печени свински пържоли със сметана и гъби.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: