Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско с кисело зеле и ориз в гювеч

Свинско с кисело зеле и ориз в гювеч

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
2659443k479
Свинско с кисело зеле и ориз в гювеч
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
29/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
210 мин.
Порции
5
"Свинско с кисело зеле и ориз в гювеч - защото киселото зеле има любими приятели за глинения гювеч"

Необходими Продукти

  • свински гърди с кост - 600 г
  • олио - 6 с.л.
  • кисело зеле - 1 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ориз - 1/ 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските гърди се нарязват на средни големи парчета, слагат се в дълбок тиган или тенджера и се и запържват, докато побелеят.

Киселата зелка се нарязва на лентички и слага при месото.

Добавя се червеният пипер и се налива вода, която да е до нивото на киселото зеле.

Зелето се готви до полуготовност, след което се прибавя измитият ориз.

Разбърква се на няколко пъти, след което всичко се прехвърля в глинен гювеч.

Наливат се още две чаша вода, слага се капакът и гювечът се поставя в студена фурна.

Киселото зеле със свинско се пече на 200 °C за около час и половина.

Към края на готвенето се маха капакът, за да се получи приятен загар.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: