Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско месо с кисело зеле

Свинско месо с кисело зеле

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Свинско месо с кисело зеле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Едно от традиционните български ястия, с които всички сме израснали - свинско с кисело зеле, завещано от нашите баби и майки"

Необходими продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • зеле - 1 кисела зелка, средна
  • мазнина - 1/2 ч.ч. олио или разтопена мас
  • червен пипер - 1 с.л., пълна
  • зелев сок
  • вода
  • сол
  • черен пипер - 1 с.л. млян
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на парчета. Накълцайте киселата зелка. В тенджера наредете ред зеле, ред месо и пак ред зеле.

Залейте с мазнината, в която предварително сте запържили червения пипер и сложете да се готви на котлона.

Налейте до половината на тенджерата по равни части зелев сок и вода.

Оставете ястието да се вари на умерен огън, докато остане почти изцяло на мазнина. Накрая добавете сол на вкус и по желание черен пипер и чубрица.

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: