Начин на приготвяне
Свинското месо реже на парчета и се поставя в тава. Месото се поръсва с половината от наситнения чесън и се овкусява със сол и черен пипер. Пече се около 10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна, след това се изважда от тавата.
Киселото зеле се нарязва на тънки ивици и се поставя в дълбока тава. Поръсва се с кафявата захар и стритите бульони и се разбърква добре. Прибавя се нарязаният ситно лук, след което се залива с бирата и се подправя с кима.
Тавата се покрива с фолио и зелето се пече около 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се задуши, тавата се изважда и върху зелето се нареждат свинското месо. Сипва се зелевата чорба и олиото, покрива се отново с фолио и се пече около един час на същата температура.