Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско кисело зеле по баварски

Свинско кисело зеле по баварски

Свинско кисело зеле по баварски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • свинско месо - 750 г
  • кисела зелка - 1 бр
  • зелева чорба - 100 мл
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - ½ глава
  • зеленчуков бульон - 2 кубчета
  • олио - 6 с.л
  • кафява захар - 1 с.л
  • ким - 1 ч.л
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо реже на парчета и се поставя в тава. Месото се поръсва с половината от наситнения чесън и се овкусява със сол и черен пипер. Пече се около 10 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна, след това се изважда от тавата.

Киселото зеле се нарязва на тънки ивици и се поставя в дълбока тава. Поръсва се с кафявата захар и стритите бульони и се разбърква добре. Прибавя се нарязаният ситно лук, след което се залива с бирата и се подправя с кима.

Тавата се покрива с фолио и зелето се пече около 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна. След като се задуши, тавата се изважда и върху зелето се нареждат свинското месо. Сипва се зелевата чорба и олиото, покрива се отново с фолио и се пече около един час на същата температура.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: