Начин на приготвяне
Изцедете зелето от сока и ако е много солено, го измийте със студена вода, след което го нарежете на тънки ивички.
В голям дълбок тиган затоплете олиото и сложете да се задушава зелето около 20 мин.
Прибавете нарязаната на кубчета шунка, посолете и наръсете зърната черен пипер и кимион.
Изцедете чушките, накълцайте ги на дълги лентички и заедно с нарязаните на парчета с дължина 3-4 см кренвирши ги сипете при зелето и задушавайте всичко още 7-8 мин.
Разбийте яйцата, разбъркайте ги с настъргания кашкавал, залейте ястието със сместа и дръжте тигана захлупен на умерен огън, докато яйцата се стегнат.
Наръсете с червения пипер и ситно нарязания магданоз и поднесете.