Начин на приготвяне
Обелете кромида, накълцайте го на ситно, изсипете го в голям тиган, в който сте загрели олиото, и го пържете, докато стане прозрачен.
Прибавете нарязания на кубчета бекон и го пържете 3 мин. при непрекъснато бъркане, след което свалете тигана от котлона.
Нарежете зелето на тънки ивички, изцедете ги от сока, смесете ги с обелените, измити и оформени на кръгчета картофи и поръсете сместа с черен пипер и сол.
Сипете половината от нея в намазнена тавичка, отгоре разпределете сместа от тигана и покрийте с останалите картофи и кисело зеле.
Разбийте яйцата с прясното мляко, добавете кимиона и ситно нарязания пресен лук и залейте ястието.
Наръсете го равномерно с настъргания кашкавал и го печете 45 мин. в предварително загрята на 190 градуса фурна.