Начин на приготвяне
Киселото зеле нарязваме ситно. Свинското месо (500-600 г или количество по вкус) измиваме и нарязваме на хапки.
Наливаме олиото (1 к.ч.) в тиган и в него, запържваме хапките свинско месо. Когато се запържи месото, дръпваме тигана от котлона.
В по-голяма тенджера слагаме половината нарязано зеле. Върху него сипваме пърженото свинско заедно с мазнината от пърженето и отгоре слагаме и другото нарязано кисело зеле.
В тиганчето, в което сме запържили месото, наливаме топла вода (1 ч.ч.), разбъркваме и изливаме при зелето. Ръсваме черен пипер на вкус, къри на вкус и слагаме мас (50 г).
Наливаме още топла вода, да се покрие зелето, и варим, докато се свари хубаво и остане почти на мазнина, като половин час преди да свалим свинското с кисело зеле от котлона, сипваме червен пипер (2 с.л. равни).
Може готовото сготвено зеле да пресипем в тавичка и да запечем във фурната.